Dit verwacht je niet als je als moeder de telefoon opneemt.

Vandaag las ik een artikel op de site van Het Belang Van Limburg. Een artikel over pesten. Dit zijn meestal de artikels die ik meteen open als ik ze zie verschijnen. Het zijn het soort artikels die je hoofdschuddend leest.

Om het verhaal samen te vatten gaat het over een moeder die wordt opgebeld door haar kind om te moeten aanhoren hoe ze in elkaar geslagen wordt. Ongelooflijk… Het meisje riep zelfs aan de telefoon op de hulp van haar moeder ‘Mama, mama, kom snel..’ en het kon de pesters niks schelen. Stel je maar eens voor dat je dit moet aanhoren. Een moeder die moet getuigen van hoe haar kind in elkaar wordt geramd. Haar dochter die hulpeloos aan de telefoon hangt te roepen dat ze van haar af moeten blijven en schreeuwt van de pijn.

Maar het ergste is dat het zelfs niet stopt wanneer haar moeder uiteindelijk tot bij haar geraakt met behulp van de auto van de buren.

Integendeel… Er staan echt tientallen jongvolwassenen rond haar kind en guess what? Same old story: ze staan er natuurlijk niet om te helpen maar met hun gsm in hun handen om de ‘sensatie’ te kunnen filmen.

En zelfs dat is nog niet het laatste. Nee..

Terwijl haar dochter de auto in was gevlucht stapte de vrouw naar deze grote groep jongeren toe om te vragen wie er haar dochter had aangevallen. Als antwoord werd ze regelrecht in haar gezicht uitgelachen met de woorden ‘Je mag toch niets terugdoen, want ik ben een kind’. Daar sta je dan. Waarschijnlijk vol met innerlijke woede en verdriet tegelijk. Maar er is niets wat je op dat moment kunt doen.

Het meisje heeft ADD, ze werd al maanden gepest via het internet maar ook zo en ze vertelde alles aan haar moeder. Ze kan niet voor zichzelf opkomen. De pesters hebben hier duidelijk misbruik van gemaakt. Hoe laf kun je toch zijn dan?

Maar eigenlijk zit er altijd een reden achter. Je pest nooit zomaar. De moeder van het kind geeft zelf aan dat ze er van overtuigd is dat de pesters het zelf zeker ook niet gemakkelijk moeten hebben. Anders doe je zoiets niet. Zelf zijn ze vaak ook slachtoffer van een situatie die hen beïnvloed tot zulk gedrag. Al is het nog steeds geen excuus natuurlijk.

Hoe kan het zo ver toch altijd komen? Waarom zitten mensen zo in elkaar dat ze liever filmen in plaats van de reflex te hebben om tot hulp te schieten? Ik heb het me al zo vaak afgevraagd als ik zulke dingen hoorde of las.

Zelf ben ik ook gepest een aantal jaren terug. Een heel schooljaar lang. En dat is niks als je je in kan beelden dat andere jongeren tot wel jaren aan een stuk of zelfs de hele lagere of middelbare schooltijd worden gepest. Maar het heeft mij op dat ene jaar tijd enorm veel schade toegebracht. De school wist er van maar er werd niks ondernomen, verder vertelde ik er niemand over. Ik had slechts één klasgenote die me bleef verdedigen en naast me bleef staan en ik ben haar elke dag nog dankbaar! Al bleek het op een dag niet langer meer voldoende te zijn, die ene donkere dag dat het me te veel werd. Thuisgekomen in een sfeer die ook heel veel invloed had, zette ik me een knopje om diep vanbinnen. Ik ga niet in detail treden maar was mijn papa er niet geweest op dat moment dan zat ik jullie dit vandaag hoogstwaarschijnlijk ook niet te vertellen. Door deze ervaring kan ik me zo goed inleven als het over het onderwerp ‘pesten’ gaat en wat het met zich mee brengt.

Dus alsjeblieft, als je je niet goed voelt, je hebt problemen, je zit verstrikt in een situatie die je ongelukkig maakt of wat dan ook, ga dan naar iemand toe. Het maakt niet uit wie maar zorg dat je ergens steun of hulp kan vinden. Ga niet pesten want het lost je eigen problemen niet op, integendeel, je maakt er een groot probleem bij. Wordt je gepest? Het maakt niet uit op welke manier of door wie! Blijf er niet alleen mee zitten maar reik iemand aan die je vertrouwen kan. Er zijn zo veel wegen waar je terecht kan! 

Ik ben er sterker uit gekomen en het heeft me gemaakt tot wie ik ben. Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen en heb meer temperament gekregen dan ooit. Maar belangrijker nog: ik zal altijd voor een ander opkomen en er altijd zijn als iemand me aanreikt voor hulp of steun en daarom ben ik ook fier op mezelf!

Wordt je gepest of ken je iemand die hier mee te maken heeft? Zit je met zelfmoordgedachten of is er iemand die je kent met dit soort gedachten?  Scroll verder!

–> Help ik word gepest! Hulplijnen tegen pesten:

Het artikel kun je hier zelf ook lezen:

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170426_02852377/moeder-krijgt-vreselijk-verontrustend-telefoontje-van-haar-dochter-en-dan-wordt-je-grootste-angst-waarheid

Ciaokes!

Advertenties

Een gedachte over “Dit verwacht je niet als je als moeder de telefoon opneemt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s