Ik huilde vandaag

Ik huilde vandaag.

Ik huilde omdat tranen zich een weg zochten.

Ik huilde omdat ik me leeg voelde maar toch zo vol. Vol van verdriet, verdriet om wat er om gaat in mij en om wat er om gaat in deze wereld.

Ik huilde omdat ik het mezelf toe liet. Want hoe vaak ik ook sterk wil zijn, voor mezelf en voor anderen, ik heb een hart dat net zo goed kan worden gebroken als dat van ieder ander.

Ik huilde omdat ik een mens ben. Net als jij.

Ik huilde. Want ik weet dat er dingen gebeurd zijn en nog steeds gebeuren die je nauwelijks met ‘vreselijk’ kan omschrijven.

Ik huilde want ik heb pijn. Pijn vanbinnen, zoveel dat het ook vanbuiten pijn begint te doen. Pijn omdat ik zag dat anderen verdriet hadden. Ook zij huilden. Ook al kon je het niet meteen zien.

Ik huilde vandaag.

Ik huilde omdat ik besef dat er zo veel kwaad en haat heerst. Kwaad met een eigenschap die mensen aanzet tot de gruwelijkste daden in de wereld. Soms dichter in de buurt dan verwacht.

Ik huilde van onbegrip. Want ik begrijp niet dat haat de mogelijkheid heeft om het over te nemen van liefde. Ik begrijp niet dat men kiest voor pijn. Want je kan toch onmogelijk een ander pijn doen zonder jezelf te kwetsen? Het doet me pijn dat ik daar zelfs niet zeker van ben.

Ik huilde omdat ik me hulpeloos voel. Er zijn zo ontzettend veel dingen waar ik niks aan kan veranderen, waar ik niks aan kan doen. Zo veel dingen die ik niet kan voorkomen. En het doet me onbeschrijfelijk veel pijn dat ik de pijn niet kan vermijden, dat ik het niet kan wegnemen.

Ik huilde vandaag.

Ik huilde niet omdat ik zwak ben maar omdat ik sterk ben. Omdat ik goed ben. Ik geloof oprecht dat ik een goed mens ben.

Ik huilde omdat ik kwetsbaar ben en omdat ik gevoelig ben, net zoals velen.

Ik huilde omdat ik dat wilde. Het moest er uit. Want dat is waarom je mens bent. Huilen maakt je menselijk. Pijn maakt je menselijk. Liefde maakt je menselijk. En liefde overwint alles!

Ik huilde vandaag…

Ingeschreven voor de dichtwedstrijd van denkraam 2017 met als thema ‘kwetsbaarheid en kracht’.
Advertenties

Een gedachte over “Ik huilde vandaag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s