7 manieren om je gelukkiger te voelen

We willen allemaal gelukkig zijn. Als je beweert van niet dan lieg je, simpel! 🙂 Maar hoe moet dat dan, gelukkig zijn? Lieve vrienden, het spijt me! Zelfs ik weet daar het antwoord niet op. Simpelweg omdat er geen antwoord voor bestaat.

Geluk heeft voor iedere persoon namelijk een andere betekenis. De ene persoon is gelukkig met een gezinnetje, het huisje, boompje, beestje verhaal. Anderen blijven liever single of hebben geen kinderwens maar vinden veel blijdschap in het uitoefenen van hun droomjob of hobby’s. En ook al denken de meeste mensen van niet, er zijn ook mensen die gelukkig worden van dure spullen en hebbedingetjes. We vinden allemaal ons geluk in verschillende dingen. 

We weten dan misschien niet altijd hoe we gelukkig kunnen worden. Toch kunnen we wel van iedere dag het beste maken!

Daarom heb ik speciaal voor jullie 7 tips om je gelukkig te kunnen voelen;

1. Doe dingen waar je plezier aan beleefd.

Welke activiteiten bieden jou genot? Heb je hobby’s zoals sporten, gamen, yoga, uit gaan met vrienden of creatievere dingen zoals koken, knutselen, fotograferen of lezen (ja, lezen is een hobby!)? Dat is dan handig. Door dikwijls deze hobby uit te oefenen zal je je vaak gelukkig voelen! Je kunt natuurlijk ook altijd een blog of vlog beginnen. 😉

2. Spendeer veel tijd met personen die belangrijk voor je zijn.

Personen in je leven die je graag ziet, die belangrijk voor je zijn maken je gelukkig. Daarom is het heel belangrijk dat je veel tijd met hen door brengt. Vaak is familie heel erg belangrijk, zorg dan dat je van elke gelegenheid (Kerst, moeder/vaderdag, verjaardagen,…) een speciaal moment maakt. Je familie kies je dan wel niet maar je kiest wel hoe je je herinneringen maakt. Pak er een camera bij om voor een extra leuk familiemoment te zorgen door samen foto’s te bekijken. Ook vrienden zorgen voor veel leuke momenten in je leven. Zo niet, dan zijn het natuurlijk ook geen echte vrienden. Je hebt niet veel vrienden nodig zolang je met de vrienden die je hebt veel plezier kan maken, belangrijker nog, als jullie er altijd voor elkaar zijn. In je leven zul je veel vrienden maken en jammer genoeg ook verliezen. Daarom kun je er best zo veel mogelijk van genieten als je samen dingen doet. Beleef unieke ervaringen samen waar je de rest van je leven op terug kan kijken. Ga samen op vakantie, overwin je angsten met je beste vriend(in) enzovoort!

3. Dwing jezelf om te lachen!

Het klinkt nogal raar, ik weet het. Maar het is wetenschappelijk bewezen dat je je echt beter voelt als je jezelf dwingt om te glimlachen. Heb je even een down momentje? Probeer dan gewoon te lachen, zelfs al is het fake. Neem er desnoods een spiegel bij om je acteerwerk te verbeteren. 😉  Lukt het niet? Internet is de oplossing! Zoek een leuk filmpje op, doe de ‘Try not to laugh challenge’, zoek mensen op die dom zijn en vallen, als het je maar aan het lachen brengt!

4. Maak een andere persoon blij.

Zoals ik al in een voormalige blog heb aangehaald worden we er gelukkig van als we anderen een plezier kunnen doen. Je kunt dat ene telefoonhoesje kopen voor je vriend(in) omdat hij zo mooi glittert en je weet dat dat is wat hij/zij zo graag ziet. Organiseer een verrassingsfeestje voor iemand die jarig is. Bestel tickets voor een concert waar die ene persoon zo dol op is en ga er samen heen. Maar daarnaast hoeft geluk ook niet altijd geld te kosten. Laatst hielp ik een vrouw aan de bushalte met haar ticket voor de lijn, ze was me zo dankbaar dat ze me met parfum begon te bespuiten. 😀 Al is dat natuurlijk een aparte manier om me te bedanken, het ging er om dat ik haar blij had gemaakt en ik mezelf er goed door voelde. Het kleinste gebaar, zoals iets liefs op iemands foto reageren of een dikke knuffel kunnen echt al veel blijdschap veroorzaken!

5. Eet iets lekkers.

Simpel! Je hoeft er zelf niet veel moeite voor te doen. Ja, je kunt natuurlijk uit eten gaan met een goede vriend(in) of samen met je kinderen pannenkoeken maken. Hier beleef je samen ook nog eens veel plezier aan. Maar je kunt jezelf net zo goed verwennen door gewoon iets lekkers op te warmen of gewoon een heerlijk stuk chocolade of chips mee te nemen in de zetel terwijl je die leuke film aan het kijken bent. Iets wat je lekker vindt zal je genot bezorgen!

6. Probeer het niet te hard!

Je zult jezelf gek maken als je te veel piekert over je geluk. Dat is natuurlijk nergens voor nodig. Laat het gewoon op je af komen. Zoek niet te veel naar de ware liefde, verwijder Tinder en ga gewoon naar buiten. Wie weet wat voor leuke personen je daar allemaal tegen komt! Zit je niet te focussen op wat er allemaal mis kan gaan maar weeg voorzichtig de voor- en nadelen af. Na dat je dit hebt gedaan moet je het los laten en het moment nemen zoals het komt. Is er iets niet gegaan zoals je het hoopte? Laat jezelf dan niet hangen maar denk aan wat je de volgende keer beter kunt doen. Sta op en ga bewijzen dat je het wilt en kunt! Trouwens, je hoeft niet alles even goed te kunnen dus af en toe moet je je er gewoon bij neerleggen dat het nu eenmaal niets is voor jou. Denk er dan aan dat iedereen talenten heeft en er genoeg dingen zijn die je kunt proberen en die je wel goed zullen lukken!

7. Sta stil bij de kleinere dingen in het leven.

Jij en je vriend(in) die lachen om een grappig filmpje. Je baby die gewoon vlot in slaap valt waardoor jij van een rustig avondje kan genieten. Goede punten op die toets waar je je best voor hebt gedaan. Een mooie zonsondergang. Een spannend boek. Je kleine broertje of zusje die je een knuffel komt geven. Een lekker snoepje. Ik kan nog heel lang door gaan op deze manier. Het punt is dat de kleine dingen in het leven oh zo mooi kunnen zijn. Je moet er alleen wat vaker bij stil staan en er van genieten!

Veel geluk! 😉

download

Advertenties

Een gedachte over “7 manieren om je gelukkiger te voelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s